Sidebar

12
ma, apr

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

071 Leiden – “Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen coronaverspreiding, zeker nadat het leek alsof de maatregelen voor beperking van het virus in de wind geslagen leken. En dus scherpte het kabinet de maatregelen aan.

‘Blijf weg van bijeenkomsten. Doe boodschappen zoveel mogelijk alleen en ga als het kan alleen in je eentje een frisse neus halen. Haal liever geen bezoek in huis en beperk je bezoek tot maximaal drie personen en houd anderhalve meter afstand’, werden het advies. Mark Rutte meldde al eerder: “Het doel is en blijft: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken”.

Verboden tot 1 juni in Leiden
Alle evenementen zijn tot in ieder geval 6 april afgelast. Er worden boetes uitgedeeld als blijkt dat drie of meer Leidenaren niet de anderhalve meter afstand houden. Uitzondering is er voor gezinnen en jonge kinderen die met elkaar spelen.
Net als alle burgemeesters in Nederland, krijgt ook burgemeester Lenferink meer bevoegdheid voor handhaving met forse boetes. Die kunnen in Leiden oplopen tot €400,- en voor ondernemers tot rond de €4000,-.

Andere belangrijke maatregelen
Winkels en bouwmarkten moeten attenderen op de 1,5 meter afstand. Doen ze dat niet, dan is het risico op een boete van € 4.000,=. Kappers en nagelstylisten moeten in ieder geval tot 6 april de zaak sluiten. Thuisquarantaineregels worden strenger; als een gezinslid koorts heeft, moeten alle gezinsleden thuisblijven. Scholen en horeca waren al gesloten. Rond 6 april wordt besloten of de scholen weer open mogen of langer dichtblijven.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.